Een plat dak: de nieuwe plaats voor levensgenieters!

Je herkent het vast en zeker: een plat dak heeft bij de meeste mensen geen functie, en wordt in sommige gevallen zelfs volledig leeg gelaten. Hierdoor kunnen platte daken met hun sombere en eentonige kleuren saai ogen. Maar wist je dat platte daken heel veel mogelijkheden en voordelen bieden? Zo kan je van je dak een kwalitatieve buitenruimte of een groendak maken. Heb je toegang tot een plat dak? Ontdek dan hier alle mogelijkheden!

Heb je ook nood aan meer buitenruimte en beschik je over een plat dak? Dan wordt deze plaats in no-time je favoriete stekje. Ontdek in deze blog de nieuwste trends op platte daken en tover je plat dak om tot een groen paradijs!

 

Dakterras

Geniet jij ook graag van een terrasje in de zon? Met een plat dak kan je je volledig laten gaan: richt het in met een loungeset, ligstoelen, een kleine bar, een eettafel, een kinderzwembadje, een bbq en maak het af met gezellige lichtjes, speakers, een schaduwdoek en (hangende) plantjes aan de balustrade. Wedden dat je je plat dak nooit meer gaat willen verlaten?

 

Daktuin

Heb je groene handen, maar bezit je geen tuin? Of heb je last van stress en zoek je rust in de natuur? Tover je plat dak dan om tot een knus daktuintje met gazon, een moestuin, een kruidentuin, struiken en bomen. Voeg er een vogelnestje of een insectenhuisje aan toe om je tuin tot leven te brengen. Door groen te voorzien op je dak breng je meer zuurstof in de lucht en vergroot je het thermische comfort van de onderliggende leefruimtes. Bovendien geniet je dankzij je moestuin van verse groenten en fruit. Alleen maar voordelen dus!

 

Groendak

Wil je graag je plat dak opfleuren? Dan is een groendak de beste optie voor jou! In de steden raken groendaken en sedumdaken steeds meer ingeburgerd. De voordelen van groendaken zijn dan ook niet te overzien. Een groendak vraagt heel weinig onderhoud en het absorbeert regenwater. Het zorgt daarnaast voor schonere lucht en het verlaagt de omgevingstemperatuur op warme dagen. Het verlengt ook de levensduur van je dak en bovendien vermindert een groendak het omgevingsgeluid in je huis. Een groendak is uiteraard ook een stuk aangenamer om naar te kijken. Ben je een natuurliefhebber? Een groendak is ook het ideale uitkijkpost om uren te turen naar de natuur.
 

Kies je voor een groen dak? Controleer dan zeker dat je de juiste dakbedekking hebt en zorg voor een goede afwatering. 
 

Conclusie

Voor de aanleg of renovatie van een plat dak worden specifieke materialen gebruikt, telkens op maat van het project. RT&S Daken is een gecertificeerd plaatser en staat dan ook garant voor een optimale aanleg van jouw dak. Wil je weten of je plat dak geschikt is voor deze nieuwe trends? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we bepalen samen de mogelijkheden.