Dikketruiendag - Energiebesparende maatregelen

Dikketruiendag, de dag die in het teken staat van het werken aan een beter en leefbaar klimaat. Op veel plaatsen gaat de verwarming een graadje lager en wordt een extra dikke trui aangetrokken. Maar wij vragen ons af; zou elke dag geen dikketruiendag moeten zijn? Wij geven alvast enkele makkelijke tips mee waardoor u energiezuinig(er) kan gaan wonen en die een onmiddellijke invloed hebben op het milieu en jouw energiefactuur.

 1. Trek warmere kledij aan
  De essentie van dikketruiendag. Zet de verwarming een graadje lager en trek een dikkere trui aan. Schaf warme en comfortabele huiskledij aan en haal zo uw energieverbruik al een flink stuk naar beneden.

 2. Zet de verwarming gericht op
  Bepaal vooraf wanneer uw verwarming op moet staan. Zet deze bijvoorbeeld enkel ‘s morgens en ‘s avonds aan. Zo bespaart u overdag, wanneer u er toch niet bent, heel wat energie en geld.

 3. Ga op zoek naar tochtgaten of -spleten
  Zorg ervoor dat er geen warmte verloren gaat en dat er geen tocht binnenkomt. Speur al deze mogelijke verliesposten op en ga aan de slag met tochtstrips of een tochtrol.

 4. Gebruik je rolluiken of gordijnen
  Open de rolluiken en gordijnen overdag zodat het zonlicht naar binnen kan. Zo haalt u zelfs op koude winterdagen extra warmte naar binnen. ’s Avonds houden de gordijnen de warmte ook binnen.

Geen zin om warmte te verliezen en steeds te moeten opletten om die energiefactuur zo laag mogelijk te houden? 

Dan stellen wij voor om te kiezen voor dakisolatie. Wist je dat een huis tot 30% van zijn warmte verliest als het dak niet goed geïsoleerd blijkt te zijn? Het is de investering dus zeker meer dan waard. Door je dak goed te isoleren hou je de warmte binnen in de winter en de hitte buiten in de zomer. Zo hoef je je geen zorgen te maken om onnodig energieverlies. 

Bovendien kan u in 2020 nog profiteren van een dakisolatie premie indien uw woning voor 1 januari 2006 aangesloten werd op het elektriciteitsnetwerk. Reden te meer om te kiezen voor dakisolatie. Wij isoleren uw dak volgens de nieuwste technieken, zodat u optimaal profiteert van de bestaande energiepremies en voor jaren gebeiteld zit.

Isoleer uw dak en maak van elke dag een dikketruiendag, zonder dikke trui!

Vragen of wenst u contact op te nemen in verband met een isolatieproject? Aarzel dan niet en contacteer ons.