Controle en onderhoud van uw dak, want voorkomen is beter dan genezen!

Als buffer tegen de ruwe en schommelende weersomstandigheden krijgt uw dak het soms hard te verduren. Sneeuw, natte bladeren, schommelingen tussen koude en warme temperaturen of onophoudelijke regen - een efficiënt dak is zijn gewicht in goud waard.

Klaar om uw dak een tweede leven in te blazen?

 

Gratis Offerte

Hoe voorkomt u problemen met uw dak? Door te anticiperen en regelmatige controles en onderhoudsmomenten op geregelde tijdstippen in te plannen. Eventuele gebreken worden op tijd gespot, zwaktes blootgelegd nog voor ze uitgroeien tot een lek. Ons team van ervaren dakdekkers komt langs voor een volledige check-up van het dak. En natuurlijk krijgt u ook een rapportage van hun bevindingen.

Vooral bij bedrijfsgebouwen nemen relatief kleine problemen al gauw rampzalige proporties aan. Een miniem scheurtje waarvoor onderhoudswerken een paar weken op de lange baan geschoven worden, kunnen bij plotse regen een hele verdieping (en al het materiaal op die verdieping) beschadigen. Om nog te zwijgen over de uren die uw werknemers misschien vrij letterlijk in het water zien vallen. Onderhoud van uw dak is niet alleen dringend, het is ook noodzakelijk voor de goede werking van uw bedrijf! Voor welke onderhoudswerken kan u bij RT&S terecht?

 

Wat brengt RT&S in kaart bij een controle?

 • Dakisolatie
 • Lekkage dak (mogelijke scheuren of barsten)
 • Dakbedekking
 • Dakramen/lichtkoepels
 • Ervaring met het plaatsen/onderhouden van diverse soorten dakbedekking (zoals EPDM Resitrix, PIB Rhepanol, PVC Rhenofol…) en isolatiematerialen (PIR, PUR, Rockwool, Isover...) waardoor materiaalspecifieke problemen meteen aan het licht komen
 • Mos
 • Waterafvoer en/of waterrecuperatie
 • Dakgoot
 • Energieverbruik o.b.v. isolatie en optimalisatie van uw dak

 

Welke onderhoudswerken voeren wij uit?

Vuil afvoeren

Misschien net iets meer zichtbaar op hellende daken als op platte daken, maar bij beiden even problematisch als het blijft liggen: vuil. Droge of natte bladeren, grind of zand, verdorde takken… naast een onverzorgd uitzicht verstoort vuil ook de waterafvoer, één van de primaire functies van een dak. Minder gerecupereerd regenwater, een hogere energiefactuur en in het slechtste geval lekkage, scheuren of barsten. RT&S maakt hier op een efficiënte manier komaf mee zodat uw dak optimaal rendeert en jarenlang meegaat.

Waterdichtheid testen

Onzeker over scheurtjes of barsten die niet meteen te traceren zijn? RT&S test de waterdichtheid van uw dak om latere problemen te voorkomen. Met gespecialiseerde apparatuur en jarenlange expertise sporen onze professionele dakdekkers het kleinste mankement op zodat u niet meer wakker hoeft te liggen van eventuele lekkage.

Dakgoten reinigen

Net zoals het verwijderen van vuil op uw dak zelf is het reinigen van uw dakgoot essentieel voor de levensduur en efficiëntie van uw dak. Met name de waterafvoer komt enorm in het gedrang wanneer een dakgoot verstopt zit. Bovendien groeit een klein scheurtje al snel uit tot een volwaardig lek wanneer de druk door de verstopping te groot wordt. Speel op safe en laat regelmatig, ook preventief, uw dakgoot reinigen door RT&S.

Dak ontmossen

Naast een zeer onverzorgd uitzicht tast mos ook de functionaliteit van uw dak aan. Net zoals vuil zorgt mos voor schade, barsten en scheuren in de dakbedekking. Vooral bij koude temperaturen is een bemost dak bijzonder vatbaar voor dergelijke schade, omdat het vocht in mos bij koude uitzet. Mos vult vervolgens die kleine scheuren op waardoor op termijn nog grotere barsten ontstaan, met alle gevolgen vandien. Het is dus belangrijk om dit probleem bij de wortel aan te pakken van zodra het zich voordoet.

Daklekkage repareren

De nachtmerrie van ieder bedrijf - lekkage in het dak. Een succesvol bedrijf runnen wordt door deze boosdoener al gauw onmogelijk. Bij een nieuwe aanleg van een hellend dak zorgt RT&S voor een optimale aanleg om dit risico zo klein mogelijk te houden. Toch last van daklekkage? Wij voorzien indien nodig lekdetectie en herstellen de dakbedekking om het probleem meteen te verhelpen.

Onderhoud groendak en sedumdak

Een groendak of sedumdak is een mooie en duurzame manier om je dak te vergroenen. Het heeft echter wel een beetje onderhoud nodig. Een sedumdak is een dak dat bedekt is met sedumplanten. Deze planten zijn zeer goed bestand tegen droogte en hebben weinig water nodig. Daarom vergt een sedumdak relatief weinig onderhoud. Het belangrijkste onderhoudspunt is het schoonmaken van de regenwaterafvoer. Dit doe je ongeveer twee keer per jaar. 

Een groendak is een dak dat is bedekt met een laagje grond en beplanting. Dit kan een combinatie zijn van verschillende planten, zoals grassen, kruiden en struiken. Een groendak vergt iets meer onderhoud dan een sedumdak. Je moet de planten regelmatig water geven, vooral in droge periodes. Daarnaast moet je onkruid verwijderen en de afvoer controleren op verstoppingen.

 

RT&S daken, uw specialist in platte daken in regio Aalst en Oost-Vlaanderen

Niets dan voordelen dus! Graag nog meer informatie gekregen of samen met ons de mogelijkheden van uw project overlopen? Samen bekijken we de beste optie voor uw project in regio Aalst en Oost-Vlaanderen. Aarzel dan niet en contacteer ons vrijblijvend.

Ontdek al onze diensten

Plat dak

Uw dak met roofing, EPDM, PVC...
Inclusief koepels, ventilatie of afvoer.

Hellend dak

Een hellend dak met dakpannen of leien.
Creëer een extra ruimte of opbergplaats.

Dakisolatie

Een goed geïsoleerd dak bevordert de EPB-
waarde van uw woning. Is ze energiezuinig?

Dakrenovatie

Kleine of grote dakrenovaties, wij hebben de nodige expertise in huis.

Controle en onderhoud

Controle en onderhoud van zowel platte als hellende daken. 

Onze klanten zeggen

  Uitvoering volgens plan binnen de afgesproken termijn. En heel correcte prijs. Kortom, super tevreden!

  Abdij Dendermonde
  Gratis Offerte

  Beste mensen van de firma RT&S, Hartelijk dank voor de vriendelijke en vlugge bediening & herstelling van mijn dak na de stormschade. Dikke merci aan al wie mij van dienst was!

  Particulier in Aalst
  Gratis Offerte

  Door een onvoorzien lek konden we moeilijk klanten ontvangen in onze toonzaal. Dankzij de snelle bijstand van RT&S was ons probleem heel snel verholpen en sindsdien geen enkel druppeltje meer gehad. Merci mannen!

  Zaakvoerder Mark D. B.
  Gratis Offerte