Dakbedekking nieuwbouwproject ‘Lindenhof’ te Baardegem

Het dak is slechts één van de vele onderdelen van een nieuwbouwproject, maar wellicht één van de belangrijkste. Voor een project te Baardegem werd RT&S Daken gecontacteerd om de nieuwe huizen en appartementen te voorzien van hoogwaardige dakbedekking. In samenspraak met de projectontwikkelaar werd gekozen voor de beste materialen. RT&S stond in voor de afwerking van de hellende daken en terrassen van maar liefst 11 woningen en 10 appartementen.

Afwerking nieuwbouwwoningen

Voor de afwerking van de nieuwbouwwoningen was het belangrijk om terug te koppelen naar de oorspronkelijke situatie van de eigendommen. De verwijzing naar het oude hoeve karakter werd verwezenlijkt door het plaatsen van enkele terrassen en dakkapellen met raamgehelen. 

Concreet verwezenlijkte RT&S Daken het volgende voor het nieuwbouwproject Lindenhof:
  • Hellende daken met pannen van Koramic en dakvlakramen van Velux
  • Terrassen in EPDM Resitrix® SKW
  • Stukje plat dak boven raamgehelen in EPDM Resitrix® SKW

Keuze voor EPDM als dakafdichting

EPDM is een materiaal dat koud wordt verlijmd en niet veel onderhoud nodig heeft. De levensduur van een plat dak vervaardigd in EPDM is dan ook ongeveer 40 jaar. Bovendien heeft het als groot voordeel dat het UV-bestendig en rekbaar is. De naden worden thermisch gelast waardoor er ook aanzienlijk minder kans is op lekkages. Daarnaast is de kunststof erg flexibel en goed bestand tegen weersinvloeden. Voor dit nieuwbouwproject was de keuze dan ook snel gemaakt en werden de stukjes plat dak en terrassen vervaardigd in EPDM. Kortom, een duurzame en performante oplossing waar de bewoners nog jarenlang van kunnen genieten.

Benieuwd wat RT&S Daken voor jouw dak kan betekenen? Laat je inspireren en contacteer ons vrijblijvend om jouw project te bespreken!