RT&S daken voorziet Delhaize Parklaan te Aalst van een nieuw groendak

Een groendak met zonnepanelen 

 
Voor de Delhaize aan de Parklaan te Aalst, voor menig Aalstenaar een vertrouwd winkelpunt in de stad, werd RT&S Daken gecontacteerd om de volledige dakbedekking en groendak te voorzien op hun nieuwe gebouw. Als lokale dakspecialist nam RT&S Daken dit project graag op zich. We plaatsten een groendak, volledige isolatie, een wortelwerend dakdichtingsmembraan en zonnepanelen. Goed voor een totaaloppervlakte van +/- 4000m².
 
 

Een groendak met zonnepanelen om het ecologische karakter van het bedrijf te versterken

Voor dit project werd vol ingezet op ecologie en milieuvriendelijkheid. Een groendak in combinatie met zonnepanelen was de logische uitkomst. Iets waar RT&S daken deze Delhaize vestiging maar al te graag in bijstond.

 

Waarom is een groendak in combinatie met zonnepanelen zo een geslaagd huwelijk? Een groendak is een dak dat bedekt is met gras of planten. Groendaken hebben heel wat voordelen. Zo zorgen deze voor meer waterretentie, luchtzuivering, energiebesparing,... De extra bescherming die het groendak biedt, is ook goed voor zonnepanelen. De fotovoltaïsche cellen van zonnepanelen blijven koeler waardoor ze 9 tot 15% meer rendement geven. De lagere omgevingstemperatuur vermindert dus de belasting en slijtage van de zonnepanelen. De duurzame groene stroom is dus gegarandeerd! Verder fungeert de begroeiing op het dak als buffer tegen weersinvloeden zoals zon, regen en wind. Deze extra laag verlengt de levensduur van uw dak tot wel 60 jaar of langer. Als u dan weet dat de investering is terugverdiend binnen de 8 tot 21 jaar, is de beslissing snel gemaakt.
 

Optimaal gebruik van de modernste bouwmaterialen

Het nieuwe dak van de Delhaize werd ontworpen volgens de nieuwste normen. In het dak werden lichtkoepels aangebracht om met het natuurlijke daglicht de winkel te verlichten. Daarnaast heeft RT&S Daken een PIR-isolatie voorzien. Dit is een licht materiaal, met hoge isolatiewaarde, zelfs bij geringe dikte. Daarboven is het ook nog eens veilig, PIR-isolatie bezit namelijk brandvertragende eigenschappen. Verder werden ook levenslijnen geplaatst. Deze individuele valbeveiliging biedt ondersteuning bij werken op hoogte tegen valgevaar.

RT&S slaagde er daarnaast in de werken te voltooien vóór de afgesproken termijn, wat toch wel een indrukwekkende prestatie is gezien de omvang van het project. De totale oppervlakte van het dak bedroeg 4000 vierkante meter - niet niks voor de aanleg van een volledig nieuw dak!

Benieuwd wat RT&S Daken voor jouw dak kan betekenen? Laat je inspireren en contacteer ons vrijblijvend om jouw project te bespreken!