Dakbedekking- en isolatie op eigen bodem

Een waterdicht nieuwbouwproject voor Volvo D’Hondt Aalst


Onlangs werd RT&S Daken gecontacteerd voor een project dicht bij huis, meer bepaald voor Volvo D’Hondt in Aalst. Hun oude Volvo-garage moest plaats ruimen voor een gloednieuwe infrastructuur. Een volledig nieuw gebouw dus, inclusief dak. Een logische samenwerking aangezien beide bedrijven in dezelfde industriezone gevestigd zijn.

Voordelen van een lokale dakspecialist

Naast het persoonlijke contact konden we de klant zo ook andere interessante voordelen aanbieden. Verplaatsingskosten spelen hier niet mee, wat uiteraard altijd mooi meegenomen is, en dankzij de beperkte afstand werd zo ook heel kort op de bal gespeeld.

Onze mensen slaagden erin de werken te voltooien vóór de afgesproken termijn, wat toch wel een indrukwekkende prestatie is gezien de omvang van het project. De totale werkoppervlakte bedroeg 3500 vierkante meter - niet niks voor de aanleg van een volledig nieuw dak!

Dakbedekking en -isolatie op maat

In samenspraak met de klant werd gekozen voor PIR-isolatie in combinatie met dakbedekking in PVC (Rhenofol). De materiaalkeuze was belangrijk omdat er op de nieuwe garage ook lichtkoepels werden geplaatst door een derde firma, die RT&S Daken vervolgens waterdicht mocht afwerken. 

Klinkt misschien eenvoudig, maar dat was deze opdracht allesbehalve. Het ging hier namelijk over een lichtstraat van 3 meter breed en maar liefst 22 meter lang. Bovendien werken de lichtkoepels aan de hand van een regensensor, waardoor ze automatisch sluiten bij regen of opengaan bij zon. Rook en warmte worden bovendien afgeleid met een speciale ventilatiefunctie. Om maar te zeggen: Volvo D’Hondt investeerde in een degelijke infrastructuur, en dus waren isolatie en waterwering cruciaal voor de duurzaamheid en kwaliteit ervan op lange termijn.

Benieuwd wat RT&S Daken voor jouw dak kan betekenen? Laat je inspireren en contacteer ons vrijblijvend om jouw project te bespreken!


Plat dak voordelen