Controle van uw dak, want voorkomen is beter dan genezen!


Als buffer tegen de ruwe en schommelende weersomstandigheden krijgt uw dak het soms hard te verduren. Sneeuw, natte bladeren, schommelingen tussen koude en warme temperaturen of onophoudelijke regen - een efficiënt dak is zijn gewicht in goud waard.

Hoe voorkomt u problemen met uw dak? Door te anticiperen en regelmatige controles op geregelde tijdstippen in te plannen. Eventuele gebreken worden op tijd gespot, zwaktes blootgelegd nog voor ze uitgroeien tot een lek. Ons team van ervaren dakdekkers komt langs voor een volledige check-up van het dak van uw bedrijfspand. En natuurlijk krijgt u ook een rapportage van hun bevindingen.

Klaar om uw dak een tweede leven in te blazen?

Ik wil een gratis offerte

Wat brengt RT&S in kaart bij een controle?

 • Dakisolatie
 • Lekkage dak (mogelijke scheuren of barsten)
 • Dakbedekking
 • Dakramen/lichtkoepels
 • Ervaring met het plaatsen/onderhouden van diverse soorten dakbedekking (zoals EPDM Resitrix, PIB Rhepanol, PVC Rhenofol…) en isolatiematerialen (PIR, PUR, Rockwool, Isover...) waardoor materiaalspecifieke problemen meteen aan het licht komen
 • Mos
 • Waterafvoer en/of waterrecuperatie
 • Dakgoot
 • Energieverbruik o.b.v. isolatie en optimalisatie van uw dak

Daklekkage

De nachtmerrie van ieder bedrijf - lekkage in het dak. Een succesvol bedrijf runnen wordt door deze boosdoener al gauw onmogelijk. Bij een nieuwe aanleg van een hellend dak zorgt RT&S voor een optimale aanleg om dit risico zo klein mogelijk te houden. Toch last van daklekkage? Wij voorzien indien nodig lekdetectie en herstellen de dakbedekking om het probleem meteen te verhelpen.

Dak ontmossen

Het ontmossen van daken neemt voor wie er geen ervaring in heeft veel tijd in beslag, en het wordt meestal ook niet efficiënt uitgevoerd. Daardoor kruipt er nadien nog extra tijd in terwijl een professional hier meteen komaf mee had gemaakt. RT&S staat ook hiervoor ter beschikking: uw dak reinigen, onderhouden, en een preventieve dakcoating aanbrengen is voor ons kinderspel.

Tips en opties voor hellende daken

Hellende daken bevatten een aantal unieke eigenschappen, aandachtspunten of opties die eigen zijn aan dit type dak. We overlopen hieronder de mogelijkheden waar u misschien nog niet had bij stilgestaan.

Dakramen

Natuurlijke lichtinval heeft verschillende voordelen. Zo haalt u er in de eerste plaats uw energiefactuur mee naar beneden. Vele mensen verkiezen bovendien de warme, zachte tinten van natuurlijk licht boven kunstmatige lichtbronnen. Een dakraam maakt hier optimaal gebruik van en zorgt daarnaast ook voor leuke decoratieve toetsen in uw interieur - niets zo mooi als de blauwe hemel die boven u verschijnt, toch?

Dakgoot

Een degelijke dakgoot is voor een hellend dak absoluut noodzakelijk. Hier heeft u onder andere de keuze tussen de klassieke dakgoot, op maat gemaakte regenpijpen of een combinatie daarvan. Ook zijn die opties in diverse materialen beschikbaar, waaronder zink, kunststof, aluminium of koper.

Onze klanten zeggen

  Uitvoering volgens plan binnen de afgesproken termijn. En heel correcte prijs. Kortom, super tevreden!

  Abdij Dendermonde
  Gratis Offerte

  Beste mensen van de firma RT&S, Hartelijk dank voor de vriendelijke en vlugge bediening & herstelling van mijn dak na de stormschade. Dikke merci aan al wie mij van dienst was!

  Particulier in Aalst
  Gratis Offerte

  Door een onvoorzien lek konden we moeilijk klanten ontvangen in onze toonzaal. Dankzij de snelle bijstand van RT&S was ons probleem heel snel verholpen en sindsdien geen enkel druppeltje meer gehad. Merci mannen!

  Zaakvoerder Mark D. B.
  Gratis Offerte