Onderhoud


Uw dak grondig en regelmatig onderhouden voorkomt dat er vroegtijdige slijtage optreedt. Het verlengt de levensduur van uw dak gemakkelijk met 10 jaar. Door te anticiperen op mogelijke scheuren, lekken, mos en andere dakkwaaltjes verhoogt u dus het rendement van uw dak. Een kleine investering waar op lange termijn maximaal rendement uit voortvloeit.

Vooral bij bedrijfsgebouwen nemen relatief kleine problemen al gauw rampzalige proporties aan. Een miniem scheurtje waarvoor onderhoudswerken een paar weken op de lange baan geschoven worden, kunnen bij plotse regen een hele verdieping (en al het materiaal op die verdieping) beschadigen. Om nog te zwijgen over de uren die uw werknemers misschien vrij letterlijk in het water zien vallen. Onderhoud van uw dak is niet alleen dringend, het is ook noodzakelijk voor de goede werking van uw bedrijf! Voor welke onderhoudswerken kan u bij RT&S terecht?

Tijd voor een onderhoud

Ik wil een gratis offerte

Vuil afvoeren

Misschien net iets meer zichtbaar op hellende daken als op platte daken, maar bij beiden even problematisch als het blijft liggen: vuil. Droge of natte bladeren, grind of zand, verdorde takken… naast een onverzorgd uitzicht verstoort vuil ook de waterafvoer, één van de primaire functies van een dak. Minder gerecupereerd regenwater, een hogere energiefactuur en in het slechtste geval lekkage, scheuren of barsten. RT&S maakt hier op een efficiënte manier komaf mee zodat uw dak optimaal rendeert en jarenlang meegaat.

Waterdichtheid testen

Onzeker over scheurtjes of barsten die niet meteen te traceren zijn? RT&S test de waterdichtheid van uw dak om latere problemen te voorkomen. Met gespecialiseerde apparatuur en jarenlange expertise sporen onze professionele dakdekkers het kleinste mankement op zodat u niet meer wakker hoeft te liggen van eventuele lekkage.

Dakgoten reinigen

Net zoals het verwijderen van vuil op uw dak zelf is het reinigen van uw dakgoot essentieel voor de levensduur en efficiëntie van uw dak. Met name de waterafvoer komt enorm in het gedrang wanneer een dakgoot verstopt zit. Bovendien groeit een klein scheurtje al snel uit tot een volwaardig lek wanneer de druk door de verstopping te groot wordt. Speel op safe en laat regelmatig, ook preventief, uw dakgoot reinigen door RT&S.

Dak ontmossen

Naast een zeer onverzorgd uitzicht tast mos ook de functionaliteit van uw dak aan. Net zoals vuil zorgt mos voor schade, barsten en scheuren in de dakbedekking. Vooral bij koude temperaturen is een bemost dak bijzonder vatbaar voor dergelijke schade, omdat het vocht in mos bij koude uitzet. Mos vult vervolgens die kleine scheuren op waardoor op termijn nog grotere barsten ontstaan, met alle gevolgen vandien. Het is dus belangrijk om dit probleem bij de wortel aan te pakken van zodra het zich voordoet.