Plat of hellend dak laten renoveren

Is het plat of hellend dak van jouw woning of bedrijfsgebouw toe aan een flinke opknapbeurt? Wil je jouw plat - of hellend dak vernieuwen, laten herstellen of volledig laten renoveren? Dan ben je bij RT&S Daken aan het juiste adres!

Gratis Offerte

Plat of hellend dak tijdig laten renoveren

Een plat of hellend dak vernieuwen is niet iets waar u dagelijks aan denkt, tot het te laat is natuurlijk. Uit het oog zou niet het hart mogen zijn, dat geldt ook voor uw dak. Platte daken zijn moeilijker zichtbaar van op de grond waardoor de onderhoudsbeurt of controle wel eens vergeten wordt. Vermijd de onweersbui die, misschien wel iets te letterlijk, boven uw hoofd hangt. RT&S helpt graag met allerlei renovatiewerken bij projecten zoals onder andere:

 • Lekkage dak
 • EPDM plaatsen
 • Dakgoot vervangen
 • Plat of hellend dak isoleren

Verschillende soorten daken vergen een speciale aanpak. Uw dak isoleren, een zinken goot plaatsen of het controleren van de dakbedekking - het zijn diverse klusjes waarvoor u beter op safe speelt en een vakman inschakelt. Een ongelukje is namelijk snel gebeurd, en een nieuw dak laten plaatsen kost natuurlijk aanzienlijk meer dan uw huidig dak laten renoveren.

Onze professionele expertise

Bij het renoveren van een plat of hellend dak komt heel wat kijken. Wij zetten alvast enkele aandachtspunten op een rij, die we zeker samen met jou bekijken:

 • Lichtinval: 
  Wil je meer natuurlijke lichtinval in je woning? Dan kan je tijdens de renovatie van je plat dak  kiezen om een lichtkoepel of lichtstraat te plaatsen. Zo klaart je woning letterlijk en figuurlijk op en geniet je van een groter wooncomfort. Een dakrenovatie kan dus de ideale gelegenheid zijn om te zorgen voor die extra lichtinval.

   
 • De afwatering: 
  Is de hellingsgraad van je plat of hellend dak niet optimaal, met grote waterplassen die blijven staan op het dak tot gevolg? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat de afwatering opnieuw optimaal verloopt. Wij plaatsen bijvoorbeeld isolatie met afschot, zo vloeit het overtollige water opnieuw gemakkelijk weg naar het riool of de regenwaterput.
 
 • Verhoging van je plat dak: 
  Bepaalde dakwerken die komen kijken bij een renovatie (zoals het isloeren langs buiten) kunnen leiden tot een verhoging van het dak. Het is dus ook mogelijk dat we ervoor moeten zorgen dat alle dakranden, koepels, en dergelijke ook verhoogd worden.
   
 • Dakgoten en zinkwerk controleren:
  De renovatie is verder ook een ideaal moment om ook de dakgoten en het zinkwerk te laten nakijken. Zo ben je zeker dat je je voor een lange tijd geen zorgen meer moet maken over je plat dak.

   
 • Extra woonruimte op je plat of in je hellend dak:
  Wil je graag je dak benutten als extra plaats waar je kan vertoeven? Denk maar aan een dakterras of daktuin. Daar kunnen we ook zeker rekening mee houden als je je dak laat renoveren. We zorgen ervoor dat je dakconstructie hiervoor wel stevig genoeg is en creëren vervolgens de gewenste dakuitbreiding.

 

RT&S daken, uw specialist in platte daken in regio Aalst en Oost-Vlaanderen

Niets dan voordelen dus! Graag nog meer informatie gekregen of samen met ons de mogelijkheden van uw project overlopen? Samen bekijken we de beste optie voor uw project in regio Aalst en Oost-Vlaanderen. Aarzel dan niet en contacteer ons vrijblijvend.

Ontdek al onze diensten

Plat dak

Uw dak met roofing, EPDM, PVC...
Inclusief koepels, ventilatie of afvoer.

Hellend dak

Een hellend dak met dakpannen of leien.
Creëer een extra ruimte of opbergplaats.

Dakisolatie

Een goed geïsoleerd dak bevordert de EPB-
waarde van uw woning. Is ze energiezuinig?

Dakrenovatie

Kleine of grote dakrenovaties, wij hebben de nodige expertise in huis.

Controle en onderhoud

Controle en onderhoud van zowel platte als hellende daken. 

Onze klanten zeggen

  Uitvoering volgens plan binnen de afgesproken termijn. En heel correcte prijs. Kortom, super tevreden!

  Abdij Dendermonde
  Gratis Offerte

  Beste mensen van de firma RT&S, Hartelijk dank voor de vriendelijke en vlugge bediening & herstelling van mijn dak na de stormschade. Dikke merci aan al wie mij van dienst was!

  Particulier in Aalst
  Gratis Offerte

  Door een onvoorzien lek konden we moeilijk klanten ontvangen in onze toonzaal. Dankzij de snelle bijstand van RT&S was ons probleem heel snel verholpen en sindsdien geen enkel druppeltje meer gehad. Merci mannen!

  Zaakvoerder Mark D. B.
  Gratis Offerte