Dakrenovatie

Plat dak vernieuwen


Is het plat dak van uw woning of bedrijfsgebouw toe aan een flinke opknapbeurt? Wilt u uw plat dak vernieuwen, laten herstellen of volledig laten renoveren? Iedere dakdekker van RT&S beschikt over de nodige kennis en jarenlange uitvoerende expertise om uw dakwerken tot een goed eind te brengen, en daar hoort dakrenovatie uiteraard ook bij.

 

Klaar om uw dak een tweede leven in te blazen?

Ik wil een gratis offerte

Plat dak tijdig laten renoveren

Een plat dak vernieuwen is niet iets waar u dagelijks aan denkt, tot het te laat is natuurlijk. Uit het oog zou niet het hart mogen zijn, dat geldt ook voor uw dak. Platte daken zijn moeilijker zichtbaar van op de grond waardoor de onderhoudsbeurt of controle wel eens vergeten wordt. Vermijd de onweersbui die, misschien wel iets te letterlijk, boven uw hoofd hangt. RT&S helpt graag met allerlei renovatiewerken bij projecten zoals onder andere:

 • Lekkage dak
 • EPDM plaatsen
 • Dakgoot vervangen
 • Plat dak isoleren

Verschillende soorten daken vergen een speciale aanpak. Uw dak isoleren, een zinken goot plaatsen of het controleren van de dakbedekking - het zijn diverse klusjes waarvoor u beter op safe speelt en een vakman inschakelt. Een ongelukje is namelijk snel gebeurd, en een nieuw dak laten plaatsen kost natuurlijk aanzienlijk meer dan uw huidig dak laten renoveren.

 

Onze professionele expertise

 

Bij het renoveren van een plat dak komt heel wat kijken. Wij zetten alvast enkele aandachtspunten op een rij, die we zeker samen met jou bekijken:

 • Lichtinval: 
  Wil je meer natuurlijke lichtinval in je woning? Dan kan je tijdens de renovatie van je plat dak  kiezen om een lichtkoepel of lichtstraat te plaatsen. Zo klaart je woning letterlijk en figuurlijk op en geniet je van een groter wooncomfort. Een dakrenovatie kan dus de ideale gelegenheid zijn om te zorgen voor die extra lichtinval.
   
 • De afwatering: 
  Is de hellingsgraad van je plat dak niet optimaal, met grote waterplassen die blijven staan op het dak tot gevolg? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat de afwatering opnieuw optimaal verloopt. Wij plaatsen bijvoorbeeld isolatie met afschot, zo vloeit het overtollige water opnieuw gemakkelijk weg naar het riool of de regenwaterput.
   
 • Verhoging van je plat dak:
  Bepaalde dakwerken die komen kijken bij een renovatie (zoals het isloeren langs buiten) kunnen leiden tot een verhoging van het dak. Het is dus ook mogelijk dat we ervoor moeten zorgen dat alle dakranden, koepels, en dergelijke ook verhoogd worden.

   
 • Dakgoten en zinkwerk controleren:
  De renovatie is verder ook een ideaal moment om ook de dakgoten en het zinkwerk te laten nakijken. Zo ben je zeker dat je je voor een lange tijd geen zorgen meer moet maken over je plat dak.

   
 • Extra woonruimte op je plat dak:
  Wil je graag je dak benutten als extra plaats waar je kan vertoeven? Denk maar aan een dakterras of daktuin. Daar kunnen we ook zeker rekening mee houden als je je plat dak laat renoveren. We zorgen ervoor dat je dakconstructie hiervoor wel stevig genoeg is en creëren vervolgens de gewenste dakuitbreiding.

 

 

Een oplossing op maat nodig? Contacteer ons vrijblijvend om een gratis offerte te ontvangen.