Dit doen wij om een lek in een plat dak te voorkomen.

Het is de nachtmerrie van ieder bedrijf of particulier - daklekkage. Wonen of werken wordt door dit probleem al snel een hele uitdaging. Bij de plaatsing van een nieuw plat dak zorgt RT&S voor optimale aanleg om dit risico zo laag mogelijk te houden. Zo hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken en blijft u gegarandeerd letterlijk in het droog zitten.

 

Kiezen voor de juiste materialen

Een lek voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om het plat dak op de correcte manier aan te leggen, maar ook om te kiezen voor de juiste materialen. De gebruikte materialen spelen een grote rol in de waterdichtheid van het dak.

Wij gaan voor elke specifieke situatie na, welke materialen en technieken optimaal zijn. Bij de plaatsing van een plat dak geven wij de voorkeur aan Rhepanol en EPDM. Hiervan zijn wij tevens een gecertificeerd plaatser. Rhepanol is een dichtingsmateriaal dat bescherming biedt tegen alle weersomstandigheden en UV-stralen. EPDM is dan weer een flexibele kunststof, met een hoge elasticiteit graad. Dit maakt het resistent tegen schommelingen in temperatuur en beperkt het risico op scheuren of breuken.
 

Goed afwateringsysteem 

Een plat dak dient voorzien te worden van een goed afwateringsysteem. Op platte daken is het namelijk niet ondenkbaar dat er waterplassen blijven staan. En stagnerend regenwater kan in het ergste geval leiden tot een scheur in de bovenlaag van de dakbedekking.

Wij zorgen voor het beste systeem voor uw specifieke situatie. Dit kan gaan van een klassieke dakgoot met regenpijpen tot hemelwaterafvoeren. In sommige gevallen kan het een mogelijkheid zijn om verschillende systemen te combineren om zo een optimale waterafvoer te verkrijgen.

Al deze systemen zijn ook beschikbaar in diverse materialen. Denk aan zink, koper, aluminium of kunststof.
 

Plaatsen van een groendak

Door het plaatsen van een groendak wordt het risico op lekkages ook aanzienlijk verkleind. Dit zijn daken met begroeiing, waaronder gras, mos, planten of zelfs bomen. Groendaken vormen zo een ideale waterbuffer, omdat de begroeiing al een groot deel van het regenwater absorbeert.

Groendaken worden ook aangelegd bovenop de bestaande dakbedekking. Op deze bestaande bedekking brengen wij een waterkerende laag en een drainagesysteem aan. Overbelasting van afwateringsystemen zijn met groendaken dan ook zo goed als verleden tijd.
 

Volledige renovatie

Een dak renoveren is iets wat normaal gezien niet hoog op de wishlist staat, tot het te laat is natuurlijk. Vermijd grote wateroverlast door lekkages en speel op safe. Wij voorzien een dak waarbij dit risico tot een minimum beperkt wordt. 

Is er echter toch een ernstig probleem dan kan een volledige dakrenovatie de oplossing bieden.


Bespreek je graag even vrijblijvend met ons jouw project? Neem dan gerust contact met ons op, en we gaan samen na wat de verschillende mogelijkheden zijn.