Plat dak woning te Ninove

RT&S Daken realiseerde in Ninove een dakinstallatie voor een nieuwbouwwoning. Met een oppervlakte van 80m² en een projectduur van slechts twee dagen, hebben we een plat dak gerealiseerd dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is maar ook functioneel en duurzaam.

 

 
 

Hoogwaardige materialen en opbouw

Het plat dak is opgebouwd uit verschillende lagen om zowel duurzaamheid als functionaliteit te garanderen. Een dampscherm is aangebracht als eerste laag om het binnenklimaat te reguleren. Vervolgens hebben we PIR-isolatie geplaatst om een hoge thermische efficiëntie te waarborgen. Daarna is het dak verzegeld met Rhepanol® hfk dakbedekking, een materiaal bekend om zijn hoge kwaliteit en weerstand tegen weersinvloeden. Als finishing touch is het dak uitgerust met een Velux daktoegangskoepel, grind, en dakranden in aluminium. 

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van dit project is het gebruik van grijze Rhepanol® hfk dakfolie. Deze keuze maakt waterrecuperatie mogelijk en is daarnaast wortelwerend. Belangrijk om te vermelden is dat we gekozen hebben voor grijze folie in plaats van zwarte, in anticipatie op de installatie van zonnepanelen. Grijze folie heeft het voordeel dat het licht weerkaatst, wat de opbrengst van de toekomstige zonnepanelen ten goede zal komen.

Met een doorlooptijd van slechts twee dagen, staat RT&S Daken garant voor een snelle en betrouwbare dienstverlening zonder compromissen op kwaliteit. Neem contact met ons op om meer te leren over hoe we de perfecte dakoplossing voor uw nieuwbouwwoning kunnen bieden.