4 goede redenen om een lichtkoepel te plaatsen op uw plat dak

U denkt eraan om een lichtkoepel in uw plat dak te laten plaatsen, maar u weet niet of het wel de juiste investering is. Net als bij het vervangen van uw plat dak zijn er verschillende factoren om in overweging te brengen.

Als professionals met jarenlange ervaring begrijpen we bij RT&S als geen ander de voordelen die verbonden zijn aan een lichtkoepel. We zijn dan ook op de hoogte van de te vermijden valkuilen en benaderen elke situatie met het belang van de huiseigenaar in het achterhoofd. Bovendien is geen enkele lichtkoepel hetzelfde. Misschien wil u een lichtkoepel of -straat die zorgt voor meer lichtinval? Of een betere ventilatie? Of misschien wil u extra warmte creëren in een koude leefruimte? Hoe dan ook, we overlopen samen met u de voordelen van een lichtkoepel of dakraam in dit blogbericht.

 

Voordelen van een lichtkoepel

 

Hedendaagse look

Een eerste belangrijk pluspunt van een lichtkoepel is de moderne look die het met zich meebrengt. Dankzij de lichtkoepel of lichtstraat geeft u uw interieur een boost door meer natuurlijk licht binnen te halen. In een modern interieur is een lichtkoepel altijd een mooie toegevoegde waarde.

 

Extra licht en energiebesparend

Het grootste voordeel van een lichtkoepel is ongetwijfeld dat deze extra licht laat binnenvallen in uw woning. En met dat licht komt ook extra zonnewarmte. Die extra warmte kan in de koudere maanden zorgen voor een kostenbesparing. 

Wanneer het licht van bovenaf in uw woning schijnt, hebt u ook veel langer geniet van het zonlicht. U hoeft dus minder snel een lamp te doen branden. Bovendien is het bekend dat natuurlijk licht de stemming verbetert en zelfs helpt om algemeen een gelukkiger gevoel te hebben. Zit u met een kleine, donkere ruimte die u wil opfleuren? Of heeft uw bedrijfsgebouw enkele ruimten waar weinig lichtinval is? Dan kan dankzij een lichtkoepel de ruimte in een opslag gezelliger gemaakt worden. Geef de muren nog een extra likje verf in een lichtere kleur om zo optisch een ruimere kamer te bekomen.

 

Een lichtkoepel voor elke situatie

Er bestaan verschillende soorten lichtkoepels. De meest bekende is het gebogen plexiglas, maar ook zijn er vlakke ramen mogelijk of een raam in de vorm van een piramide. Heeft u een grotere oppervlakte ter beschikking om een lichtkoepel te plaatsen? Opteer dan voor een lichtstraat. Dit zijn verschillende glaspartijen naast elkaar. Ideaal om bijvoorbeeld te integreren in de gang of in de keuken.

Daarnaast is het zelfs mogelijk om op groendaken een lichtkoepel te plaatsen. Wij zorgen voor de plaatsing en de beste oplossing of vorm voor uw specifieke situatie.

 
 

Aangepast aan oriëntatie van huis

Wanneer u een lichtkoepel plaatst die zuidelijk of westelijk gericht is, kan het een optie zijn om het licht te laten weerkaatsen op een muur om een diffuser effect te krijgen. Dit voorkomt ook dat de kamer te hard opwarmt door de binnen schijnende zon. Bij de plaatsing van een lichtkoepel houden we dus ook rekening met de oriëntatie van uw woning en wat uw verwachtingen zijn van de lichtkoepel.

Overweegt u om een lichtkoepel te integreren in uw woning of bedrijfsgebouw? Contacteer RT&S Daken voor advies op maat of vraag gratis een offerte aan.