Hellend en plat dak te Aalst

Bij RT&S Daken zijn we trots op het leveren van hoogwaardige dakwerkzaamheden en het recent voltooide project is daar een prachtig voorbeeld van. Dit ambitieuze project betrof een complexe dakrenovatie met een totale oppervlakte van 1.200 m², verdeeld over een 500 m² plat dak en een 700 m² hellend dak. Dankzij onze ervaring, deskundigheid en de beschikbaarheid van eigen materiaal en machines, waaronder kranen, hebben we dit omvangrijke project in een indrukwekkend korte doorlooptijd van slechts zes weken kunnen voltooien.

 

 
 

Technische specificaties hellend en plat dak

RT&S Daken deed de renovatie van dit hellend en plat dak te Aalst. Het dak van dit gebouw werd volledig vernieuwd. De opbouw van het plat dak bestaat uit de bestaande roofing als dampscherm, bijkomend PIR-Isolatie, dakbedekking Rhepanol® hfk, grind en buitenboorden. Daarnaast werden ook aluminium dakwanden en zinken afvoerbuizen voorzien. Voor het hellend dak werd eerst de bestaande dakstructuur weggenomen. Daarna werden er nieuwe ringbalken gegoten in beton en een nieuwe houten dakstructuur opgetrokken. Voor de verdere opbouw werd er gewerkt met een dampscherm, rotswol als isolatie tussen de houten spanten, een beschermende laag onderdakfolie en nieuwe pannen als afwerking. De goten werden ook uitgekleed met Rhepanol® hfk.

 

Uitdagingen

De grootste uitdaging van dit project was de strakke deadline. De omvang en complexiteit van de werkzaamheden, gecombineerd met de vereiste hoge kwaliteitsstandaard, maakten de korte doorlooptijd tot een serieuze uitdaging. Echter, dankzij onze in-house middelen en goed op elkaar ingespeelde team, hebben we dit project met succes en binnen de afgesproken termijn afgerond.

We zijn zeer tevreden met het eindresultaat en kijken uit naar de volgende mogelijkheid om onze expertise in de praktijk te brengen. Uw dak is bij RT&S Daken in betrouwbare handen.

Benieuwd wat RT&S Daken voor jouw dak kan betekenen? Laat je inspireren en contacteer ons vrijblijvend om jouw project te bespreken!